40 Razlage zastavice v 4. listu. Od 45 strani smo prejeli razlage iz nemškiga prestavljene zastavice, od ktere smo v 4. listu povedali, de je še nihče ni vganil. Nemški časopis, ki jo je na znanje dal , pravi, de med mnogimi razlagami bi utegnila nar boljši biti: g roj z d — vino; pa vunder tudi te razlage popolnama ne poterdi. — Med razlagami, ktere smo mi dobili, jih je nar več: jagnje — ovčja koža in meh pri orgijah; veliko jih je tudi vganovalo na: grej^zd — vin05 nekteri na čbelni roj — med — vošeno s več 05 eden na zajca in zajčjo kožo; eden na mlado prese in njegovo kožo; ena ženska na zebe in njegovo kožo; eden na skopljenca, eden pa na judovski neslan kruh. Gotovo je, de je ta zastavica silno zvita, in de se še morebiti clo vganiti ne da. Vse nam oznanjene razlage so silno posiljene in nobena se popolnama ne prileze. Ce bi nam pa vunder kak spoštovan vinorednik razsoditi hotel, de bi grojz-dje — vino med vsimi nar boljši razlaga bila, bomo podarili obljubljene Novice gosp. A. Likarju, učencu vnaravoslovja, ki je to znajdbo pervi in nar boljši razložil. Ce je pa jagnje in ovčja koža boljši razlaga, gre darilo Janezu La vraču, kmetovavcu iz Krašc, ki je to razlago nar boljši nam popisal. — Sodite! Vredništvo.