Łene io §ejii_s__a poroClla Marifeorski trg. Na mariborskl trg v aoboto »ne 13. junija 1931 »o prlpeljall fip&harji 81 komadov zaklanih svinj. Svinjako meso je (>ilo po 13 do 16 Din, slanina po 12 do 16 Dta. Łmetje so pripeljali 20 voz sena In 9 fckapa, —70. Sveže zelje glava 3—6, kislo zelje 4—5, ,'epa 2. Gobe 1, 6re.nje 4—7, fluhe slive 9—12, pileko 2—3, smetana 12—14, surovo maslo 36 c-40, jajca 0.75—1, med 12—20. Mariborski živinski sejem dne 9. Jun. 1931. Prignanih je bilo 22 konj, 19 bikov, 161 valov, 535 krav in 34 telet, skupaj 571 komadov. Cece so bile sledeče: debeli voli 1 kg žive teže od 5 do 7.50 Din, poldebeli voli 4 do 4.50, plemensM vold 3.50 do 5.50, biJri za klanje 3 do 5.50, klavne krave debele 4.25 do 5.50, plefnenske krave 4 do 4.50, krave za klobasarje 157 do 2.50, molzne krave 3.75 do „50, mlada livina 4 do 6.50 Din. Prodanih je bilo 296 ko- jiadov, od teh za dzvoz v Avstrijo 20 in v Ita4jo 5 komadov. Mariborski svinjski sejem dne 12. jun. 1931. Na svinjski sejem je bilo pripeljanih 431 prašičev, cene so bile sledeče: Mladi prašiči 5—6 tednov stari komad 50—80 Din, 7—9 tedaov .0—130 Din, 3—4 mesece 180—250 Din, 5—7 mesecev 350—400 Din, 8—10 mesecev 450—500 Ddn, 1 leto 600—900 Din, 1 kg žive teže 6—8 bin, 1 kg mrtve teže 9—10 Din. Prodanih je bilo 175 svinj. Masr-e ceno v Mariboru. Volovsko meso 1 kg od 12 do 18 Din, meso od bikov, krav in ielic od 8 do 10 Ddn, telečje meao od 12 do 35 t)in, svinjsko meso sveže od 14 do 25 Din. *