BRKO KUHA ZA VAS KORENCKOVA OMAKA: 1J2 kg korenja očisti, potem ga operi in zreii na kolobarje, praži na olju ali maslu. Postopoma dodaj vodo, posoli po okusu. Ko je korenje kuhano, dodaj sesekljanega peteršilja in sok polovi-ce limone. PIKANTNA TELEČJA JETRCA: Očisti 112 kg telečjih jetrc, razreži na lističe, pre-prazi na olju in nato jih pretresi v ogreto posodo. V istem olju preprazi 50 g slaninc in 100 g gobic, razreži jih na lističe, posoli, popopraj, prelij z juho ali vrelo vodo, do-daj jušno kocko, dodaj še kisle smetane, prevri, odstavi in ponudi s pire krompirjem. KROMPIRJEVA JVHA Z GOBAMI: Operi in očisti 250 g gobic, razreži jih na lističe, prepraii na olju 10 minut. Doduj en liter ju-he, najbolje kokošje. Posebej skuhaj 4—5 krompirjev. Ko je vse mehko, zmešaj skupaj juho in krompir in gobice, posoli, popopraj in dodaj 2 žlici kisle smetane. ZDROBOV PRAŽENEC: Vzemi 114 kg zdroba, namoči ga v hladno mleko, da se napne, približno pol ure. Nato odlij odvečno mleko, vmešaj 4 rumenjake, malo soli in sladkorja in sneg 4 beljakov. V posebni po-sodi pogrej olje, vanj vlij zdrobovo maso, večkrat med praženjem premešaj, da se na-redijo kepice, praženec ponudi s kompotom, sokom ali samo sladkanega.