IZ GLASIL V ZDRUŽENEM DELU V Ljudski kuhinji spet kuhajo Glede na to, da družbena pre-hrana zavzema pomembno mesto in vlogo v urejenem delovnem okolju in je imperativ normalnih delovnih pogojev, smo tokrat po-svetili nekaj več prostora prispev-ku o novem obratu družbene pre-hrane v občini Center, ki je objav-ljen y zadnji številki Gehatejevca, glasila združenega podjetja za go-stinstvo, hotelirstvo, turizem in proizvodnjo Ljubljana. M. Z. nas v svojem prispevku seznanja, da je po več kot sedem-mesedni obnovi pričela poslovati nova samopostrežna restavracija »Ljudska kuhinja«, ki pa ima tudi klasičen način strežbe. Glede na prejšnje slabe pogoje dela in neo-grevane prostore brez ventilacije, je bila potrebna adaptacija, za ka-tero ie bilo potrebno odšteti 9,560.000 dinarjev. Investicija je bila financirana s posojili Ljub-ljanske banke v višini 5,971.000 dinarjev, iz sklada skupnih rezerv občine Ljubljana Center 2,000.000 dinarjev, Igo Ljubljana pa je pri-speval 635.000 dinarjev. Pripo-mniti je treba, da je investicija v Streliški ulici že bila planirana v srednjeročnem planu programa Združenega GHT podjetja in izva-janja po programu združenih sredstev vseh delovnih organiza-cij GHT podjetja, to so gostinska podjetja hoteli: Lev, Turist, Daj-Dam, Sestica, TP Magistrat, GP Litija, Klavnica in prekajevalnica Litija in Gostinsko podjetje »Ljubljana«, piše M. Z. Prvi gostje tega novega objekta so bili delavci GHT podjetja, zapo-sleni v isti stavbi, kjer je tudi resta- vracija. Pravijo, da je kuhinja in izbira jedi veliko boljša kot prej. Opazili so tudi sodobnejše in pri-jetnejše pogoje dela in so prepri-čani, da bodo sedaj delavci kuhi-nje lahko dejansko pokazali vse, kar znajo in zmorejo. M. Z. zaklju-čuje s stavkom, da je delovni ko-lektiv »Ljudske kuhinje« priprav-ljen ugoditi še tako zahtevnim obi-skovalcem. Zaradi hitrega tempa življenja trpi tudi naša vsakdanja prehrana. Nimamo več časa, da bi se posve-čali redni in kakovostni prehrani v lastnih gospodinjstvih. Zatojeod-piranje tovrstnih objektov nadvse zaželeno, ker nam prihranjajo čas in omogočajo redno uživanje raz-novrstne hrane. Milena Car-Drlje