Naš preljubi kruhek Zakaj se kruh lako drobi? To vprašanje velja predvsem za beli kruh. Miza je polna drobtin in drobtinic, ko ga režeš. Ali nas že navajate pobirati drobtmice ob blitnji podražitvi? Ob vsaki večhratni letni podra-žitvi je te in Še bo tako, da bomo celo s tal pobrali drobtino in jo poijubili, kot smo videli to delali naše babice in prababice. Spo-Slovali so kruh drugače kot seda-nji rod Kmetje so nekoČ imeli in jedli celo do štirinajst dni eno peko kruha. Poznala sem ugle-dnega profssorja, ki ni pustil za-vreči koščka kruha. Nalomil si gm Jeivač dni atarega, suhaga, rt0t-vo ati prežganko. Oanes vidimo v smetiščih veli-ke kose, celo cele kilograme za-vrženega kruha. Dobro da se $e najdejo ijudje. ki ga nabirajo za zajce ali prašiče Svet kruh niti ni preveč zdrav. Starejši kruh se da uporabiti v gospodinjstvu za marskaj: za drobtine. jajčni praženec, kruho-vo jabolčno grmado in drugo. - Torej ne razmetavajte s kru-hom> Pekom pa svatujemo, naj po-trošnikom pečejo primeren kruh in ne drobtin ali pa kruh s prež-gano skorjo oziroma s skorjo. be-lo kot papir. Kruh je vsak dan na mizi, drago ga plačujemo, zato telimo, da bi bil. kot bi moral biti. Odgovor: Nadvse amo blH veaeti vašega poduka o kruhu in upamo, da ga bodo upoitavall tudl naii braicl. Na obiaku v pekarni Bažigrad na Samovi ceati amo izvedett, da vea kruh peče/o pod enaklml po-gofi, tore) ne bi amel biti premalo aH prevač zapečon. Na barvo akorje vplivajo dodatki, predv-sem sladkor. če ne boste zado-volfnl s kakovoatjo kruha, v trgo-vlni prlhodnjlč povprašajte, iz katere pekarne je, pa ga potem odneslte kar v pekarno. kfer vam bodo radl prisluhnili. V pekarni na Samovl ceatl pa amo Izvedeli tudi zanimlvo no-voat. aaj ao pred kratkim dali na tržiiče dva nova izdelka: -Sa-mov kruh in leplnje, kijih doslej v LJubtjani nthče ni pripravtjaL Z vašim plsmom se strinjamo, zapiaati pa bi kazalo tudi kaj o vellkih denarjth, ki jih na druglh področjlh, tako kot kruh, mača-mo v ametl.