109 Gospodarska skušnja. Kuhano maslo zavoljo starosti bledo in neokusno, kako se da popraviti **) in kako se za celo leto da špeh dobro ohraniti ? Maslo naj se dene v drugo posodo , toliko veliko, da se, po primeri, na 10 funtov masla vlije 1 maslic mleka, sladkega brez smetane in ne zavretega. In potem naj se da maslo vreti tako dolgo, da se vse mleko po vre. — S tem se maslo lepo očisti in na okusu zboljŠa, kolikor je pri starem maslu mogoče, da je spet za rabo. Da mleko dobi rumeno barvo, deni v mleko, predno ga na maslo vliješ, majhno žličico žefrana, ki naj z mlekom skupaj vre. Zdaj pa gospodinjam še nekaj druzega, prav dobrega, kar ne stoji v nobenih kuharskih bukvah. Ce hočeš špeh čez celo leto posebno lep in dober ohraniti, ki nikakor ne postane žarkov, deni, kedar špeh cvreš, tudi na 10 funtov špeha, ki pa ne sme nič slan biti j maslic tacega mleka, kakor je gori rečeno bilo. Kedar cvre, naj se vse skup večkrat pomeša. Ko so ocvirki bledo-rumeni, je to znamenje, da je špeh dober. Vsaka gospodinja bode take zabelje vesela! **) Odgovor na vprašanje iz Štajarskega. Vred.