Ceisc in sefmska porocilo, Alaribcrski trg. Xa iiiaiiborski U-g v soboto dne 9. julija 1932 so pripeljali špeharji 23 komadov zaklanih svinj. Svinjsko meso je bilo po 12 do 13 I.in, slanina 12—13. Kmetje so pripeljali 10 voz Sena po 60—70, 1 detelje po 85, š-kop komad 1.50—1.75, nadalje 4 voze krompirja po 1.50—2, čebula 5—5.50, česen 8—10, kumarce komad 1—5, zelje 0.50—2. Pšenica 1.75, rž 1.75, ječmen 1—1.50, oves 1—1.25, koruza 1.50, proso 1.75, ajda 1.50, fižol 2.50—3, grah luščeni 4—5. Iz Čakovca in Varaždina so bili 4 vozi zelenjave, ki je bila vsa prodana. Kokoš 20—35, piščanci 20—60, raca 15—25, gos 28—38, kozliček 75—80. Celi orebi 5—5.50, luSčeni 16—18. Zelena raprika 0.50—0.75, hren 8— 10, ka.-fijola 1—5, ohrovt 0.50—2, kislo zelje 3 —4. Buče 2—3, endivija 0.50—1, glavna solata 0.50—1, špinača 1, gobe 1—2, borovnice 1—1.50, nnaline 2—3, črešnje 4—8, marelice italijanske 20, hruške 8—10. IMleko 2—3, smetana 10—12. surovo maslo 20—26, jajca 0.50—0.75, med 14— 20, suhe slive 8—12. Mariborski svinjski sejem dne 8. VII. 193.i. Xa ta svinjski sejem je bilo pripeljanih 273 svinj, cene so bile sledeče: Mladi prašiči 5—6 tednov sta.ri komad 70 do 100 Din, 7—9 tednov stari 150 do 200 Din, 3—4 mesece stari 250 do 300 Din, 5—7 mesecev stari 360 do 400 Din, 8-> 10 mesecev stari 450 do 500 Din, 1 leto stari 600 do 650 Din, 1 kg žive teže 6 do 6.5 Din, 1 kg mrtvR teže 9 do 1 Din.