OOSP0DINJ5TV0 Staro perutnino, ki ima trclo in žilavo meso, zakoljemo 1—2 dni predno jo rabimo, da meso obleži in se mesna okenca narahljajo. Pred pečenjem jo moramo zmehčati v pari. Nesoljeno denemo v primeren lonec, prilijemo 1—2 litra vode ali juhe, dodamo petršilja in list žajbljna ter lonec dobro pokrijemo, da ne more para uhajati. Če je treba, prilijemo med parjonjem vrele juhe ali vode, ki jo nalijemo tudi v žival. Popolnorna zmehčano polijemo v kozici z razgreto mastjo in jo hitro zarumenimo v pečici. Napačen je pri nas običajen način priprave kumaric, ki se solijo in z vso močjo izžemajo, vsled česar postanejo težko prebavne. Kumare olupimo in zrežemo na tanke listke le kratko časa preden jih potrebujemo. Posolimo jih, pomešamo in rahlo iztisnemo, bolje odcedimo. Nato pridenemo olja ali kisle smetane, kumine, čebula, česna, popra, paprike in kisa.