246 Ponovljen opomin o sušenji sadja, zlasti pa češpelj, tepek in orehov. Že večkrat, zlasti pa lani so »Novice" svetovale, kako naj se sadje suši za prodajo, ako mu hočemo ceno pridobiti, kakoršno drugod ima. Ker so letos češplje in orehi polni, ponavljamo opomin, da za kupčijo namenjenega sadja nikakor ne gre sušiti v dimu po jamah, ampak v sušilnicah (pajš-tebah), kjer ga sama gorkota prepeče in posuši brez dima: kjer pa nimajo veliko sadja, naj ga denejo v lončenih skledah po kruhu v peč, da se prepeče , po tem pa na solncu do dobrega posuši. Orehe sušiti je najboljše na solncu, ali pa v malo gorki sušilnici, ker premočna gorkota ožari jedra, da žal-tava postanejo. To jim pa vzame vso vrednost za kupčijo. Le tako moremo svojemu sušju pridobiti ceno, ktera bo naše prizadevanje obilo splačevala. Zato gospodarji in gospodinje, pomaknite se iz starega malopridnega kopita na bolje gospodarstvo, da se bo reklo od vas: „da znate več, kakor le po starem hruške peč7!" 0-1.