VISOKA PRIZNANJA ZA GOSTILNO »PEČARIČ« Uspehi, ki obvezujejo Vsakdo, ki stopi v gostilno Pečarič na Vrhovcih, mu ne more uiti skrbno urejena vitrina, kj se ponuja tik za vrati v jedilnici. Tu so kol na kakšni razstavi razmeščene steklenice najžlahtnejšega vina, pa razni serveti in spominki, ki se jim je nedavno pridružila še brhka flgurica Belokranjice, narejene iz pelih serve-tov (eden je za košarico, dragi štirje pa so običajni jedilni serveti), pod kalerimi ždi steklenica slivovke s suhimi slivami. Lični spominek je eden od najnovejših priznanj podjetni in vsestranski gostilniLarki Majdi Pečarič, ki ne le, da skupaj z možem z izvirnimi prijemi pospešu-je razvoj kakovosti gostinskih storitev, ampak se preizkuša ludi na gostinskih tekmovanjih. Seveda pa je Majda prejkone bolj ponosna na priznanja, ki jih je bila deležna njuna gostilna. Tako je letos med vsega tremi gostilnami v Sloveniji prejela zlato plake-to za pospeševanje kakovosti gostinskih storitev Zve-ze obrtnih združenj Slovenije in GTZS, pa mimo zlate plakete kot spominek še zlato plaketo za narod-no kulinariko z vključno lastnimi recepti in dve želez-ni plaketi ra pripravo vzorčne razstave na Bellevueju za predgostinske informacijske dneve (te so letos sploh podelili prvič). Majdini recepti postajajo že kar nepogrešljivi v na-5ih kuharskih priročnikih in knjigah, zato ni prav nič čudnega, da so se znašli tudi v najnovejši knjigi »Slasti slovenskih kuhinj«, ki jo je nedavno lzdala Pelavska enotnost. »Vsi ti uspehi me prav gotovo razveseljujejo, so pa hkrati tudi obveznost k še večjemu trudu in prizade-vanju,« je zadovoljna večno nasmejana Majda Peča-rič. »Sicer pa moram reči, da je prav vsa naša družina vprežena v to delo. Smo namreč tipična družinska gostilna. Poleg mene in moža, pridno dela v tem poslu že tudi hčerka, ki obiskuje srednjo gostinsko šolo (tudi ta že z lastnimi recepti), pa še kaka teta ali stric, če je treba. Pri našem delu gledamo predvsem na to, da načrtno pripravljamo zdravo prehrano, kjer je poudarek na vegetarijanski in dietni hrani. Prav tako pa Shranjamo tudi stare kulinarične recepte, ki so pravzaprav naša dota, naš birt pa se za nameček ukvarja še z vinogradom. Letos so bila njegova vina denimo nagrajena na vinskem sejmu na GR.« Ponudba gostilne Pečarič je torej edinstvena. Za letošnjo zimo pa so vrh vsega za vse,*ki so željni zabave, pripravili še eno zanimivo poslastico - bi-ljard klub s tremi ameriSkimi biljardnimi mizami. Gostov torej gostilni očitno št ne bo zmanjkalo. B. VRHOVEC