Sadjerejcem v pozor! Sedaj pride čas, da ae kmetje obračajo aa vse straai, in iačejo divjakov, požlahnjeaih drevesc ia tadi cepičev. Malo marajo za to, ali si kaj dobrega pripravijo, ali ne; aa tem jim je ležeče, da malo ali celo aič stroškov ni. Ia to ai dobro! Dobra setev, dobra žetev! Divjakov iščejo po gozdib, drevesca si kupijo po kolikor mogoče aizki ceni, ia cepiče vzamejo pri aosedu zastoBJ, iB sicer od taistega drevesa, kateri je laaako leto prav lepa, rudeča jabolka imel. Znano pa mu ni, ako je jabelko rodovitao, dobro ia trpeče. Če že kmet tako ravaa, ne sme se mu v zamero vzeti, če pa vidimo tako imeaovane izobražeae aadjerejce tako ravaati, kaj bi se k temu reklo ? Zato nazBaajamo, da se lepi divjaki in cepiči dobijo pri ,,Ceaarjevič-Rudolfovem sadjerejskem društvu v Šeatjurji", in sicer brezplačao. Tudi nekaj požlahajeBih dreveac dobite tamkaj po aizki ceai. OmeBiti hočemo še aekaj: Cepičev si oakrbite le pri zanesljivih sadjerejcili ia Be vzemite vsega, kar se vam livali. V prvi vrati stojita zlata zimska parmeBa ia štajarski maršlaacek (imenuje se tudi mašancelj.) Za BJima pridejo — velika kaselska reneta. avstrijaaka (kaaadaška reaeta), blenbajmska ia za aepresuho lego Harbertova reaeta, car Alekaaader ia kaežak. Tu imate dovolj plemen, vseb drugih se varujte. Voščeaka se hvali, je tudi gotovo dobra, le tega še ne vemo, kako ae v drugib legan obaaša. Trdika (tudi železeaca ali Grabovka) ima dobro laataoat, da je trpoča, okua pa je borov, tudi sočaata Bi, tako da jo šampaBaka reaeta, katera je tudi tako trpoča, veliko prekosi. Sliši ae tudi tu ia tam, da se ji vrlii radi sušijo. Tedaj pozor! Ne skužajte veliko, ampak dobro skušeaega se poprimite. —k.