Tečna človeška hrana. 1. Jajca. J aj c a, m 1 e k o in m c. s 6 niso samo najtččnejSa, nego mehko kuhana tudi najbolj prebavljiva človeška hrana. Trdo kuhana jajrca ae teiko prebavijo. Jajčeva Iupina je apnovita. V jajou se dobe vse 6ne tvarine, bi so potrebne V sestavo na§a krvi ia našega telesa. Tudi surova jajca so užitaa. Surova jajca se najlaže prebžvijo in že za jedno ali poldrugo uro se h želodca spravijo. 2. Sir. Slr obstoji iz mlečne sirnine, ima pa tudi več ali inanj surovega raasla (putra) v sebi in še drugih tečnih tvarin. Kedilna vrednost sirova je velika. Siru se večkrat piiiueaa nekoliko kiiueae (kimlja), da ima poteni prijčtnejsi okus. Sir se nareja iz posnetega ali pa iz neposnetega mleka, in je potem tolsl ali pa suh, Da-si je sir zel6 tečen, vendar ga želodec težko prebavi, 3. Leča, grah, bob (fižol). Leča, grah in boli (fižol) imajo zelii veliko redilao vrednost. Naj-re^iflDejša je leča. L(36ine, griifaove in Hž61ove lušioe so težko prtibavljfve; zafco je dobro, da se to sočivje precedi, kadar je kuhano. be t^nejše so te jedi, ako se dobro zab^lijo, bodi-si z jnastjo ali pa surovini maslora.