cffmsf Mariborski trg. Na mariborski trg v soboto dne 22. novembra so pripeljali špeharji na 70 vozoh 190 komadov zaklanih svinj, kmetje 36 voz krompirja, 4 čebule, 20 zelja, 14 sena, 8 o-tave in 2 slame. Svinjsko raeso je bilo po 15 do 28 Din, špeh 17 do 20, krompir 0.75 do 1.50, č.ebula 2.50, zelje 0.50 do 1, seno 70 do 90, otava 70 do 85, slama 50 do 60, Pšenica 2.25, jeomen 1.75, ovea 1.50, koruza 1.75 do 2 Din, ajda 1.50, ajdovo pšeno 5, proso 2.50, fižol 2.50 do 3, kokoš 30—40, piščanci 30—70, raca 40—45, gos C0—80, puran 50—110, divji zajec 20—50, domači zajec 8—40, kostanj 2.50—3 D, pečeni kostanj 6, česen 16, ki?lo zelje 4, repa 2, gobe 1, jabolka 2—8, hruške 8—10, suhe slive 10—12, mleko 2—3, smetana 12—14, surovo maslo 36, med 15—18. Mari?-orsko sejmsko porofilo. Na svinjskl sejm dne 21. novembra 1930 se je pripeljalo 255 svinj, 2 ovci in 2 koze. Cene so bile aledeče: Mladi prašiči 5—6 tednov stari eden po 90 do 100 Din, 7—9 tednov stari 150 do 200 D, 3—4 mesece stari 250 do 350 Din, 5—7 mescev stari 400 do 450 Din, 8—10 mesecev Btari 550 do 650 Din, 1 leto stari 800 do 1200 Din, 1 kg žive teže 10 do 13 Din, 1 kg mrtve teže 14 do 15 Din. Prodalo se je 190 komadov.