Jubilej hotela llirija 15 LET USPEHOV Petnajst let niti ni tako visok jubilej, če ga ne bi proslavljal hotel, ki je edini »pravi« hotel v tako veliki občini, kakršna je naša Šiška. Tako je začel kolektiv leta 1964 z 99 ležišči v 66 sobah in leta 1970 z dograditvijo in požrtvovalnostjo celega kolektiva to šte-vilo povečali na današnjih 245 ležišč v 134 sobah. Potrebnost hotela kaže že podatek, da so se nočitve od 45 tisoč letno v prvih leti'" delovanja tega hotela povečale na 85 tisoč. Glede na povprečne zasedenosti hotelskih zmogljivosti čez leto je hotel Ilirija na dru-gem mestu v Ljubljani. Danes ima ta hotel v svojem sestavu še motel Tikveš, gostilne Jelen, Keršič in Ma-jclko, bife »Pri kolodvoru« v Medvodah, go-stilno Katrca na Viču, pizzerijo Parma pri Maximarketu ter hotel Bor na Črnem viiiu pri Idriji. Vsak hotel je še pomembnejši, če je znan po dobri in pestri kuhinji. Zato ni čudno, da so po večletnih bivanjih delegacij prijatelj-skega mesta Parme prišli na idejo, da bi ure-dili pizzerijo z imenom tega mesta. Letos pa so med sejmom Alpe-Adria organizirali »Te-den italijanske kuhinje«, ko so jo vodili ku-harski strokovnjaki iz Parme. Te izredno uspešne gastronomske večere so popestrili z modnimi revijami mojstra Ivana Debevca. Čeprav so pred leti že organizirali »Teden italijanske kuhinje« mojstrov iz Modene, vse kaže, da bo po uspešnem nastopu parmskih kuharjev. ta praksa prešla v A'sakoletno tradi-cijo. Pričakujejo pa tudi »revanš« naše do-mače jugoslovanske kuhinje v Parmi in Pe-saru. Na sliki: stari in sedanji hotel Ilirija. Mario L. Vilhar