360 Nekaj našim gospodinjam. Kako sadje dolgo pa dobro ohraniti. Nase gc8podiDJe za gosposko mizo hranijo mnogovrstno sadje a tem, da ga v soparici kuhajo (in Dunst-form kochen). V nekaterih časnikih priporoča se zdaj neko drugo ravnanje s pomočjo aalicilne kisline (Salicjlaaure), s katero se češnje, malioce, ribezelj, hruške, grozdje, bodeče grozdje itd. prav dolgo, lepo in dobro ohraniti dad6. S aalicilno kislino ni treba sadja nič kuhati, kakor je navada s kuhanjem v soparici; dosti je, če se sadje položi v sadno steklenico (Obst-glas), kjer je salicilna kislina z vodo pomešana raztopila sladkor (cuker); na 1 liter vode se namreč vzame 2^2 do 3 grame salicilne kisline in 10 do 60 dek sladkorja tako s sadjem napolnjena steklenica se zaveže s papirjem. Tako ohranjeno sadje se je poleti pri veliki gorkoti ohranilo več mesecev bilo in celo leto dobro in še bolj okusno, kakor pri navadnem ravnanji.