Ccnc ii_ seimska poro €if a. Mariborskl trg. Na mardborski trg v soboto dne 31. oktobra so pripeljald ftpeharjd 103 komade zaklanlb svinj. Svinjsko meso je bilo po 13 do 16 Din, Speh 13 do 16. Kmetje so pripeljali 7 voz sena po 80 do 90 Din, 7 voz otave po 70 do 75, 3 ržene slame po 60 do 70, 1 voz detelje po 85, 8 voz krompirja po 0.80 do 1.50, 2 čebule po 4—5, česen 10—12, 28 voz zelja po 1—2, 1 kg 0.75, pšenica 2, rž 1.75, je&men 1.50, ovas 1.25—1.50, koruza 1.50, proso 2.50, ajda 1.25, ajdovo pšeno 4—5, fižol 2—2.25, kokoš 30—40, piščanci 25—65, raca 20—30, goa 40—60, puran 40—65, domačd zajec 8—30, divji zajec 25—30, fazan 18—22, Jerebica 12, orehi 6, luSčeni 28—30, gobe 1—2, grozdje 3—6, bruške 3 —5, jabolka 2—4, mleko 2—3, »metana 8—12, surovo maslo 28—30, jajca 1.25—1.50, med 12 —20, suhe slive 8—12, surovi kostanj 1.25 do 1.50, pečeni 4—6 Din. Mariborskl živlnski sejem dna 27. X. 1931. Prignandh je bilo 12 konj, 12 bikov, 160 volov, 341 krav in 9 telet, skupaj 534 komadov. Povprečne cene za razldčne živalske vrste na sejmu so bile aledeče: debeli voll 1 kg ždve teže od 4 do 5.50 Din, poldebeli voli od 3.25 do 3.50 Din, plemenskd vold od 2.50 do 3 Ddn, biki za klanje od 3 do 4 Din, klavne krave debele od 8 do 5.25 ftin, plemenske krave od 2.50 do 3 Din, krave za klobasarje od 1.50 do 2 Din, molzne krave od 2.75 do 3.25 Din, breje krave 2.75 Din, mlada živina od 3.25 do 5 Din, teleta od 5 do 6 Din. Prodandh je bdlo 280 komadov, od teh za izvoz v Italijo 37 komadov. Mariborskl svinjski sejem dne 30. okt. 1931. Pripeljanih je bilo 391 svdnj in 1 ovca, cene so bdle eledefe: Mladi prašiči 5—6 tednov Btari komad 40 do 70 Din, 7—9 tednov stari 80 do 100 Din, 3—4 mesece sfari 150 do 250 Din, 5—7 mesecev stari 300 do 400 Din, 8—10 mesecev atard 450 do 5" Din, 1 leto stari 550 do fi50 Din, 1 kg žive teže 6 do 7 Din, 1 kg mrtve teže 9 do 11 Din. Prodanih je bilo 151 svinj. BSesne cane v Marlboru. Volovsko meso I. vrste 1 kg od 14 do 16 Din, II. vrste od 10 do 12 Din, meso od bdkov, krav in telic od 6 do 8 Din, telečje meso I. vrste 6d 18 do 22 Din. II. vrste od 8 do 16 Din, svinjsko meso sveže 10 do 22 Din.