Glasila občin Spodnjega Podravja
Območje Spodnjega Podravja sestavljajo tri naravne enote: Haloze, ravnine ob Dravi in Slovenske gorice. Prepoznavno je po svoji agrarni usmerjenosti, zlasti po vinogradništvu, ki ima najpomembnejšo gospodarsko vlogo in po katerem je celotno območje znano v slovenskem in širšem prostoru. Regionalno središče je Ptuj, ne le zaradi svoje zgodovine, temveč zaradi današnjih upravnih, izobraževalnih in poslovnih funkcij. 
Do osamosvojitve Slovenije je bil Ptuj sedež ene največjih občin v Sloveniji, leta 1995 pa je prišlo do reforme in so začele nastajati nove manjše občine. Danes obsega Spodnje Podravje 19 občin, in sicer so to občine Cirkulane, Destrnik, Dornava, Gorišnica, Hajdina, Juršinci, Kidričevo, Majšperk, Markovci, Ormož, Podlehnik, Mestna občina Ptuj, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Središče ob Dravi, Sveti Tomaž, Trnovska vas, Videm, Zavrč in Žetale.
V zbirki so na enem mestu zbrana občinska glasila, ki so vir aktualnih novic za lokalne prebivalce, hkrati pa tudi pomemben vir za raziskovanje preteklosti posamezne lokalne skupnosti. Projekt digitalizacije občinskih glasil in njihovo umestitev v dLib sta v sodelovanju z občinami izvedli Knjižnica Ivana Potrča Ptuj in Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož, ki opravljata knjižnično dejavnost na območju.

Število rezultatov iskanja: 1404

Časopisje in članki - oblika
Dostop
Išči med rezultati (1404)