logo
išči
išči tudi po celotnem besedilu
išči tudi po Europeani
Epošta:
Geslo:
Prijava
domov » za medije
Novice
16.3.2015
Slovenščina 2.0
Spletna publikacija Slovenščina 2.0: empirične, aplikativne in interdisciplinarne raziskave je revija Trojine, zavoda za uporabno slovenistiko. Znanstvena jezikoslovna revija, ki združuje tako strokovnjake s področja informatike in tehnologije, kot jezikoslovce želi zapolniti vrzel, ki nastaja v slovenskem jeziku moderne dobe med teoretičnimi in interdisciplinarnimi, zlasti jezikovno-tehnološkimi raziskavami. Revija je začela izhajati predvsem zaradi povečane jezikovne digitalizacije, digitalne humanistike, obsežnih elektronskih jezikovnih virov, sodobnih tehnologij in njihove vloge v raziskovalnih namenih. Digitalna knjižnica Slovenije z veseljem pozdravlja tovrstna prizadevanja, ki so za našo stroko še kako pomembna.
2.3.2015
IRT 3000
Revija IRT 3000 je vsebinsko namenjena inovacijam, razvoju in tehnologijam v industriji, proizvodnji in logistiki pa tudi na drugih področjih. Vsebuje strokovne in poljudnoznanstvene članke, poročila s strokovnih mednarodnih sejmov, srečanj in strokovnih posvetov, konferenc in drugih dogodkov, ki podpirajo in spodbujajo inoviranje, razvoj in prenos tehnologij. Revija izhaja enkrat na dva meseca.
17.2.2015
Glasilo Šent
Slovensko združenje za duševno zdravje izdaja svoje glasilo Šent že od leta 1995. Z letom 2014 pa se je prelevil v digitalno publikacijo in zato svoje mesto dobil tudi na našem portalu. Namen glasila je predvsem predstavitev dogajanja v društvu. Prispevke pišejo člani društva iz cele Slovenije. Objavljajo svoje pesmi, kolumne, razmišljanja, fotografije in popisujejo svoja druženja.
arhiv novic
 
 
 
Izvedba, lastnina in pravice: NUK 2005-2015    |    pogoji uporabe    |    napišite svoje mnenje    |    na vrh