URN_NBN_SI_DOC-HPNDWNN9

Sladke radosti Spadam med tiste vrste gospo- dinj oziroma kuharic, ki se rožlja- nja z lonci lotijo šele takrat, ko začutijo pravi navdih za kuhanje - da se razumemo, kruljenje po želodcu ni zadosten razlog za to, da bi se podvizala in ustvarjala kuharske mojstrovine, kvečjemu me to spodbudi k brskanju po predalih in pregledovanja vsebine v hladilniku. Se pa hitro podvizam, ko prideta na obisk nečak in nečakinja, ki ju poleg pokajočih kokic najbolj razveseljuje bučna kremna juhi- ca, okrašena z nasmeškom iz bučnega olja, noskom iz kisle smetane in temnih oči iz bučnih semen. Prav tako mi je uspelo mladež navdušiti nad zobanjem raznih semenk, pokušanjem mini mačeh, grizljanjem rahlo pekočih kapucinkinih cvetov, lupljenjem lampijončkov, ki ovijajo sladko- kisle andske jagode - saj veste, Jasna Marin, pomočnica urednika čisto zato, da bodo znali preživeti, če kdaj ostanejo lonci prazni. Kadar se dogovarjamo o pripravi kakšnih bolj eksotičnih ali zlože- nih jedi, pa kuhinjo vselej z velikim veseljem prepustim drugim čla- nom družine, ki, odkar pomnim, na simpatičen način tekmujejo med seboj, kdo bo pripravil bolj okusne mlince, slastnejšo raco, polnjeno s kostanji, bolj dišečo pečenko z rezinami pomaranče in pisanimi zelišči, privlačnejšo sladico, po kateri se bo scedila topljena čokolada ... Pred dnevi me je doletela prijetna naloga, ko sem se skupaj z izžre- banimi bralci Kvadratov udeležila kuharskega druženja s sloganom CHEF v kuhinji, ki je potekalo pod pokroviteljstvom Gorenja, Žita, Dveri Paxa, Rožmarina in Kvadratov v Gorenjevem salonu v Limbušu. Najbolj sem seveda uživala v pokušanju dobrot, ki so jih skupaj s kuharskim mojstrom Tomijem pripravili udeleženci kuharskega večera, prav vsaka od treh jedi pa je bila pospremljena še z vrhunsko vinsko kapljico, ob kateri smo, podobno kot v hrani, uživali počaaasi. Na lepem sem se zavedela, da sem ob dišeči pari, ki je puhtela iz loncev, odlični hrani, ki se je v treh hodih zvrstila na krožnikih, ter v prijetni družbi poprej neznanih ljudi, ki so vsi prišli z istim ciljem, da bi se imeli lepo, v polnosti začutila radost sedanjega trenutka. Se že veselim prihodnjega kuhar- skega snidenja, na katerem se bodo pripravljale kreativne in preproste dobrote, idealne za kuharske začetnike. kvadrati PRILOGA ČASNIKA VEČER ISSN 1580-6421. UREDNIK Dušan Waldhutter kvadratl@vecer.com TEHNIČNA UREDNICA Sabina Male OGLASNO TRŽENJE / PROJEKTNI VODJA Evita Sinrajh evita.sinrajh@vecer.com CELOSTNA PODOBA SUBSTANCE DIREKTOR VEČERA Uroš Skuhala ODGOVORNI UREDNIK VEČERA Tomaž Ranc Casopisno-založniško podjetje Večer, Ul. slovenske osamosvojitve 2, 2504 Maribor (02) 23 53 500 TISK Tiskarsko središče Delo, d.d. Dunajska 5, Ljubljana FOTO NASLOVNICA The California Company

RkJQdWJsaXNoZXIy