URN_NBN_SI_DOC-BUGSEH9H

Magyarorsz4g Kft. Podružnica Ljubljana. Leskoikova cesta 9e, 1000 Ljubljana NOVO JUŠNA OSNOVA v . r r | Zaradi m eh k e ž e le k o n sisten c e in praktične em b a la ž e je uporaba KNORR ČISTE JUŠNE OSNOVE en o sta v n a . Jušna o sn o v a je hitro in en a k o m ern o to p n a , z a to jo lahko d a m o n e p o sr e d n o v jed (p o n e v ali vok) ali jo raztop im o v vreli vodi. P oleg Knorr g o v e je in zelenjavn e čiste ju šn e o sn o v e je sedaj na voljo tudi NOVA KNORR KOKOŠJA ČISTA JU ŠN A OSNOVA Predlagam o, da z njo pripravite Ljubljansko obaro. o K Brez dodanih ojačevalcev okusa in barvil NOVA GENERACIJAJUŠNIH OSNOV Odkrijte n ov način kuhanja s KNORR ČISTO JUŠNO OSNOVO! KNORR ČISTA OSNOVA je b ogata in reducirana jušna osnova. Pripravljena je s p ostop k om p o ča sn eg a kuhanja, kar o m o g o č a ohranitev p o ln eg a okusa sestavin. LJUBLJANSKA OBARA Za 4 osebe, čas priprave 1 ura in 15 minut. Sestavine: • 750 g piščanca ali kokoši • 2 lončka Knorr čiste kokošje jušne osnove • žlica olja • 130 g jušne zelenjave (korenje, zelena, nadzemna kolerabica, por, korenina peteršilja) • 50 g čebule • žlica moke • strok česna • mleti poper, lovor, timijan, majaron O Piščanca ali kokoš razrežemo na manjše kose. Preložimo v lonec in zalijemo z 1,31vroče vode, v kateri smo raztopili 2 lončka Knorr čiste jušne osnove. Dodamo na rezance narezano zelenjavo, poper in lovor. Kuhamo 20 minut. # Med tem časom v ponvici segrejemo olje, na katerem prepražimo čebulo, dodam o moko in pražimo še toliko časa, da moka zarumeni. Potem dodam o sesekljan česen, premešamo in zalijemo z 1 dl mrzle vode. Med mešanjem zavremo in vse skupaj stresemo v obaro, začinimo z majaronom in timijanom ter po okusu solimo. 9 Kuhamo približno 20 - 35 minut (odvisno od mesa). Namig: Na koncu lahko obaro okisamo z zeliščnim pehtranovim kisom. Obaro lahko po želji tudi obogatimo z 0,5 dl belega vina, ki ga med postopkom dodam o v prežganje. Na Dolenjskem uporabljajo pri pripravi obare tudi cviček. 'tf n o V l WWW.KNORR.SI

RkJQdWJsaXNoZXIy